Miehikkälän kunta

Kunnanjohtajien kaakonkulman kesätärpit

Kaakonkulmalla eletään parhaillaan kuumaa matkailukesää. Miehikkälän ja Virolahden kuntien matkailukohteissa rikottiin viime vuonna kävijäennätyksiä ja ennusmerkit näyttävät, että tästä vuodesta on tulossa vieläkin vilkkaampi. Eipä se ihme ole sillä kaakonkulman kunnista löytyy monenlaisia upeita kohteita. Kuntien kohteet muodostavat yhdessä lyömättömän kokonaisuuden ja siksipä on luontevaa viestiä niistä yhdessä.

Toivomme, että käytätte laajasti alueen yritysten palveluita ja tuotteita, jokainen alueella kulutettu euro on auttaa paikallista yrittäjää selviytymään koronan aiheuttamasta hankalasta tilanteesta.

Listasimme kesälomasuunnitelmien laatimista varten muutamia omia tärppejämme vierailukohteiksi.

Arton kesätärpit

Salpalinja-museo

Ainutlaatuinen Salpalinja-museo kertoo viime sotien aikaisen itärajan maapuolustusaseman eli Salpalinjan rakentamisesta ja rakentajista. Sen useiden hehtaarien laajuinen jylhän kallioiseen maastoon sijoittuva ja järeästi linnoitettu ulkomuseoalue on rakennettu aikanaan vahvennetun komppanian tukikohdaksi. Museon monipuoliset palvelut ja museoalueen vaikuttavat historia- ja luontokohteet tekevät museosta kiinnostavan koko perheelle. Museoelämystä varten kävijöille tarjotaan myös ajanmukaisia lisätyn todellisuuden ja mobiiliopastuksen sisältöjä!

Myllylammen alue

Viihtyisä Myllylammen alue mahdollistaa monenlaiset harrastukset, vuoden ympäri. Lähiliikuntapaikkahankkeessa rakennetut uimala ja frisbeegolfrata nauttivat suurta suosiota, eivätkä suotta. Upea frisbeegolfrata on Suomen menestyneimmän frisbeegolfarin, Seppo Pajun, käsialaa! Kierroksen jälkeen voit pulahtaa Myllylampeen vilvoittelemaan tai jatkaa lihaskuntoharjoituksilla ulkokuntosalilla.

Kylien kertomaa

Mielenkiintoisia kunnan kohteita ja niihin liittyviä tietosisältöjä on tuotu kartalle kylttien ja nettisivujen avulla. Ensimmäiset kohteet sijoittuvat Pitkäkoski -Suur-Miehikkälä – Salo-Miehikkälä -suunnalle lähivirkistysaluehankkeen tiimoilta. Valittu toteutustapa mahdollistaa meille kuvien, mutta myös liikkuvan kuvan hyödyntämisen. Ja mikä parasta, voimme päivittää ja laajentaa tietosisältöjä aina, kun on siihen tarvetta. Lisää kylttejä, eri puolille kuntaa, on tulossa hieman tuonnempana. Henkilökohtaisesti opin kunnasta monia uusia asioita jo ensimmäisten kylttien kautta. Lähde tutustumaan Miehikkälän hienoihin kohteisiin!

Sylvi Hauhia ja Hauhian mylly

Yksi lempikohteistani Miehikkälässä on Hauhian myllyn alue. Kansantaiteilija Sylvi Hauhian tekemät betonipatsaat ja savifiguurit ovat ainutlaatuisen upeita! Galleria Sylvi palvelee patsaista kiinnostuneita erikseen ilmoitettavina ajankohtina. Tämän kesän aikana Hauhiankoski myös palautetaan kulkemaan alkuperäiseen uomaansa niin, että historiallinen myllyrakennus säilyy tuleville sukupolville.

Miehikkälän käsityöpuoti

Kunnasta löytyy käsityöharrastajien aktiivinen yhdistys, Miehikkälän käsityöläiset ry. Yhdistyksen pyörittämästä käsityöpuodista jokainen voi varmasti löytää itselleen mieluisia tuotteita. Uutuustuotteita tälle kesälle ovat mm. erilaiset Miehikkälä-teemaiset tuotteet. Kuntatuotteista tuttu puna-valkoteksti koristaa nyt uniikkeja lapasia ja villasukkia. Puoti palvelee asiakkaita läpi koko kesän to-pe 9-14 ja la 10-14.

Veli-Matin kesätärpit

”Asun Virolahdella, mutta turistina rakentaisin lomareissun Virolahdella siten, että vuokraisin meren rannalta mökin ja tekisin sieltä käsin päiväreissuja alueen eri käyntikohteisiin. Vaihtoehtona majoittumiseen voisi olla myös matkailuauto ja asettuminen Vaalimaan Camping-alueelle.”

Vaalimaan ostosmatkailualue

Vaalimaa – kuin olisi ulkomailla. Vaalimaalla palvelevat mm. Suomen ensimmäinen Outlet-kylä Zsar ja ”kahden hehtaarin” mahtava Skandinavian Shopping Center.

Virolahden Bunkkerimuseo ja Green Belt infokeskus (UUSI)

Historiaa, liikuntaa ja luontoa. Erinomainen tukikohta retkeilyyn Salpapolulla tai uusilla rengasreiteillä.

Takatalo&Tompuri Brewery

Ihmisen on hyvä käydä katsomassa mistä hyvä olut tulee. Reissu panimopuodilla on aito kokemus. Samalla kun haet Kasket jääkaappiin, niin saatat kuulla myös uutta tietoa oluen valmistuksesta.

Klamilan satama

Aitoa satamameininkiä. Yksinkertainen ja toimiva resepti: luonnonkaunis Klamilan miljöö, BBPotkurin laadukas ruoka ja rento meininki. Klamilan satamassa on myös hyvät puitteet liikunnalle (frisbeegolf ja ulkoilureitit). Ensin hyvä hiki ja sitten syömään ja juomaan.

Harjun Hovi / Harjun OPK

Harjun historialliset rakennukset (Harjun Hovi vm.1816) ja 7 hehtaarin puistoalueet luovat hienostunutta tunnelmaa. Alueelta löytyvät kesäkahvila, hevosajoneuvo Museo sekä muita matkailupalveluita.

Virolahden uudet, kaikille avoimet käyntikohteet

  1. Pyterlahden louhos (UUSI)

    Käy katsomassa mistä on louhittu maailman suurin monoliitti, joka seisoo nyt Pietarin Palatsiaukiolla Aleksanteri I:n pylväänä. Joskus vanhasta kivilouhoksesta louhittiin, sen jälkeen luonto on tehty taidetta ja ”paneroinut” ympäristön näyttävästi. Piknik-kori ja uimavarusteet kannattaa ottaa mukaan, koska aivan lähellä sijaitsee Huvisaaren uimapaikka.

  2. Keisarin huvipuisto (UUSI)

    Nyt pääset tutustumaan juuri niihin paikkoihin, joissa Venäjän viimeinen keisari vietti kesiään 1906-1914, voiko tätä lähemmäs päästä Nikolai II jalanjäljille?

Muita kohteita

Edellä mainittujen kohteiden lisäksi kunnista löytyy paljon muuta nähtävää ja koettavaa, voit tutustua tarjontaan kuntien matkailusivujen kautta:

Miehikkälä

https://www.miehikkala.fi/matkaile-miehikkalassa

Virolahti

https://www.visitvirolahti.fi/

Lämpimin kesäterveisin,

Arto & Veli-Matti