Miehikkälän kunta

Energiatehokkuus rakentamisessa

Energiatehokkuus on helppo, halpa ja ympäristöystävällinen tapa säästää energiaa ja luontoa sekä samalla vähentää ilmastonmuutoksesta aiheuttavia kasvihuonekaasuja. Yksittäisen kuluttajan osalta energiatehokkaiden ratkaisujen, laitteiden ja käyttötottumusten lisääminen osaksi jokapäiväistä toimintaa tekee hyvää sekä kukkarolle että ilmastolle. Energiankulutusta on mahdollista vähentää reilusti jo kodin rakennus- tai remontointivaiheessa sekä arkipäiväisillä valinnoilla ja järkevällä kulutuksella.

www.energiatehokaskoti.fi

Energiaselvitys (pdf)

Energianeuvonta

Kymenlaakson energianeuvonta tarjoaa puolueetonta ja maksutonta energianeuvontatoimintaa johon osallistuvat myös muut Kymenlaakson kunnat sekä energiayhtiöistä KSS Energia Oy, Kotkan Energia Oy, Haminan Energia Oy ja Kymenlaakson Sähkö Oy.

Neuvontaa tarjotaan koko Kymenlaakson alueella, tarjolla on niin, sähköposti, puhelin kuin henkilökohtaista neuvontaa rakentamisen, remontoinnin ja asumisen energia-asioissa aina lampuista lämpöpumppuihin ja lisäksi tavoitteena on järjestää mm. maksuttomia remontti-, rakentaja- ja aurinkoenergiailtoja niin Kouvolan kuin myös muun Kymenlaakson alueen asukkaille. Energianeuvojaa voi pyytää myös esimerkiksi kertomaan ajankohtaisista energia-asioista asukasyhdistysten ja – yhteisöjen tilaisuuksiin sekä energianeuvonta osallistuu myös alueen tapahtumiin tarvittaessa neuvontapisteellä.  Myös energianeuvonnan tarjoama kuntalaisille maksuton lämpökameran lainaustoiminta jatkuu. Lämpökameraa voi kysyä lainaan joko suoraan energianeuvojalta Kouvolasta tai Kotkan, Haminan sekä Virolahden rakennusvalvonnoista, jonne energianeuvonta on järjestänyt lämpökamerat lainauskäyttöön.

Kymenlaakson energianeuvojan löytää Kouvolan rakennusvalvonnasta Tekniikka ja ympäristötalolta huoneesta 311. Piipahda paikanpäällä, soita tai laita sähköpostia kun energia-asiat herättävät kysymyksiä.

Energianeuvoja Kymenlaaksossa

Tommi Tuomi

puh. 020 615 7449

tommi.tuomi(a)kouvola.fi

 

Hyödyllisiä linkkejä:

https://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen

http://lammitysvertailu.eneuvonta.fi/

http://energiatodistus.motiva.fi/

https://www.energiatodistusrekisteri.fi/public_html?command=browse