Miehikkälän kunta

Hurttala

Hurttala on pieni kylä lähellä kuntakeskusta ja siellä olevia palveluja. Hurttalan kantatilat ovat sijainneet Vaalimaanjoen koillisrannalla, Tyllin- ja Taipaleenjärvien pohjoispuolella. Maisema on säilyttänyt vanhakantaisen luonteensa, kylän asutus sijaitsee edelleen peltojen ympäröimillä kumpareilla. Hurttala on Miehikkälän kauimmin asuttuja alueita ja mainitaan ensimmäisen kerran maakirjassa 1551, mutta tiettävästi siellä on asuttu jo 1300 luvulla. Hurtat ja Hauhiat asuttivat kylää jo 1500-luvulla, mistä kylät ovat saaneetkin nimensä. Tyllin kylä on myös kuulunut samaan koulupiiriin Hurttalan kanssa. Hurttalasta on löydetty myös Kivikautisia asumuksia Vaalimaanjoen rantamilta.

Hurttalassa toimii vireä metsästysseura ja metsästykseen ja kalastukseen kylässä onkin hyvät mahdollisuudet. Hurttalassa on myös oma seurantalo.

Kylän läpi virtaava Vaalimaanjoki laskee kalaisaan Tyllinjärveen. Joki soveltuu erinomaisesti vaikka kanoottimelontaan. Sitä pitkin voi meloa aina valtakunnan rajalle asti, sillä joki laskee Suomenlahteen Venäjän puolella.

(Lähteet:Kylien kertomaa; Miehikkälän kyläkirja & Kaukiainen Yrjö: Virolahden historia, osa 1, mm. sivut 83, 88, 95, 96, 102)

Eräpirtti

Kylän yhteinen kokoontumispaikka on Miehikkälän Metsästysseuran omistama Eräpirtti. Samassa pihapiirissä on myös grillikota. Eräpirttiä ja grillikotaa vuokrataan kokous- ja juhlakäyttöön. Tilojen vuokraus Petri Oikarisen kautta. Yhteystiedot: Petri Oikarinen, Miehikkäläntie 223 A, 49700 MIEHIKKÄLÄ, puh. 050 – 308 5001

Tylli

Tyllin kylä sijaitsee Muurikkalaan menevän tien varressa. Tyllinjärven rannoilla myös kesäasukkaat viihtyvät.

Kylissä toimivat järjestöt
Miehikkälän metsästysseura ry; puheenjohtaja Keijo Rinnesalmi, puh. 0400 958 817
Tyllinjärven osakaskunta; puheenjohtaja Markku Kaitainen