Lahja lapselle

Lahja lapselle -raha

Miehikkälä on idyllinen asuinpaikka lapsiperheille; turvallinen, luonnonläheinen, yhteisöllinen. Miehikkälässä lapset saavat olla lapsia pidempään!

Lapset ovat kunnan tulevaisuus ja jokainen heistä on tärkeä, siksi heihin myös panostetaan. Näitä panostuksia ovat esimerkiksi Saivikkalan uusi koulurakennus sekä muhkea Lahja Lapselle-raha, tuhat euroa vuodessa aina kymmeneen ikävuoteen asti!

 

Lahjan ehdot:

1. Lahja maksetaan lapsen syntymän / adoption jälkeen enintään kymmenenä perättäisenä vuotena 1.000 euroa / vuosi, yhteensä enintään 10.000 €. Oikeus lahjaan päättyy sitä vuonna, kun lapsi täyttää 10 vuotta.

2. Lahjan saamisen edellytyksenä on, että lapsi ja vähintään yksi huoltaja ovat Miehikkälässä kirjoilla 1.1. kunakin vuonna. Lapsen syntymä-/adoptiovuonna tulee vähintään yhden huoltajan olla kirjoilla Miehikkälässä lapsen syntymän / adoption hetkellä.

3. Lahjan myöntää huoltajan hakemuksen perusteella Miehikkälän kunnanjohtaja (hallintosääntö 55 § 14. kohta). 1. erä maksetaan sen jälkeen, kun lapsen nimellä oleva pankkitili on avattu ja seuraavat erät kunkin vuoden joulukuun viimeisenä päivänä.

4. Oikeus lahjarahaan päättyy, mikäli rahaan oikeutetun ja huoltajan asuinkunta ja henkikirjoituskunta Miehikkälästä vaihtuu joksikin muuksi kunnaksi vaikka vähäksikin aikaan.

5. Oikeutta lahjarahaan ei saa takaisin, vaikka rahaan oikeutettu ja huoltaja palaisivat ennen kuin lahjaan oikeutettu täyttää kymmenen (10) vuotta takaisin Miehikkälän kunnan asukkaaksi ja henkikirjoille.

6. Lahja ei ole tuloverotuksessa saajan veronalaista tuloa.

7. Tätä sääntöä noudatetaan 1.1.2018 tai sen jälkeen syntyneiden lasten kohdalla.

Lisätietoja: Kunnanjohtaja Anne Ukkonen, puh. 050 349 9571

Huomioittehan, että jokaista Lahja lapselle -rahan erää tulee hakea vuosittain erikseen. Jos haluatte varmistua siitä, että maksamme erän joulukuun viimeisenä päivänä, jätättehän hakemuksen 30.11. mennessä.

Tulosta hakemus alla olevasta linkistä tai nouda lomake Miehikkälän Kunnanvirastolta (Keskustie 4 A, 49700 Miehikkälä).

Lahja lapselle, hakemus vuonna 2018 tai sen jälkeen syntyneille

Vinkki!

Muistathan myös meidän ensiasunnon hankinta-avustuksen (4000 €/talous)