fbpx
Miehikkälän kunta

Eläinlääkintä

Eläinlääkinnän tehtävänä on eläinlääkintähuoltolain nojalla huolehtia eläinlääkäripalvelujen ja elintarvikkeiden turvallisuuden valvonnan järjestämisestä sekä resurssien varaamisesta valtion vastuulla olevaan eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvontaan.

Haminan kaupunki, Virolahden ja Miehikkälän kunnat järjestävät arkipäivisin peruseläinlääkäripalvelut hyöty- ja lemmikkieläimille. Peruseläinlääkäripalveluihin kuuluu tuotantoeläinten ennaltaehkäisevä terveydenhuolto. Lisäksi alueella järjestetään kiireellinen eläinlääkärinapu yhteistyössä Kotkan ja Pyhtään kanssa kaikille koti- ja hyötyeläimille kaikkina vuorokaudenaikoina.

• Ajanvaraukset, reseptien uusimiset ja neuvonta hoidetaan soittamalla eläinlääkäreille arkisin klo 8 – 9. Kiireettömän ajanvaraukset tulisi hoitaa puhelinaikana, jolloin eläinlääkärit varaavat aikaa puheluihin vastaamiseen.

• Klo 9 – 16 keskitytään potilastyöhön ja puheluihin ei pääsääntöisesti ehditä vastaamaan. Kiireellisissä tapauksissa tavoitat eläinlääkärit tällöin jättämällä vastaajaan soittopyynnön. Eläinlääkärit tarkastavat vastaajan vapauduttuaan toimenpiteestä.

• Päivystystapauksia hoidetaan ympäri vuorokauden.

KUNNALLISTEN ELÄINLÄÄKÄRIPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN KORONAERIKOISTILANTEESSA HAMINASSA, VIROLAHDELLA JA MIEHIKKÄLÄSSÄ

Kriittisten tehtävien eli ympärivuorokautisen eläinlääkäripäivystyksen ja elintarvikehuollon turvaamiseksi kunnaneläinlääkärit hoitavat koronaerikoistilanteessa päiväsaikaan ensisijaisesti tuotantoeläimiä.

Lemmikkieläinten akuutit sairastapaukset hoidetaan resurssien salliessa ja varattuja aikoja voidaan joutua siirtämään. Kiireettömät rokotukset, hammaskivenpoistot, sterilisaatiot, kastraatiot ja muut kiireettömät toimenpiteet siirretään myöhäisempään ajankohtaan.

Eläinlääkäripäivystys kiireellisille sairastapauksille arki-iltaisin, öisin ja viikonloppuisin toimii toistaiseksi normaalisti.

Ohjeita eläinten omistajille:
1. Varaa aika, uusi resepti tai kysy neuvoa puhelimitse. Ajanvarausaika on arkisin klo 8-9.
2. Jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on flunssaoireita tai olet voinut altistua koronainfektioon, peru aikasi tai järjestä joku muu tuomaan eläimesi vastaanotolle tai avustamaan eläinlääkäriä tilakäynnillä. Ilmoitathan myös tuotantoeläinkäyntiä varatessasi, jos sinulla on flunssaoireita.
3. Lemmikkieläimen voi tuoda vastaanotolle vain yksi henkilö.
4. Odota varaamaasi aikaa autossa tai pihalla. Noudamme asiakkaat sisälle, kun tila on desinfioitu.
5. Pese ja desinfioi kätesi tullessasi vastaanotolle.
6. Noudata yleisiä hygieniaohjeita.

Noudatathan ohjeita, jotta eläinlääkintäpalvelut pystytään turvaamaan tämän poikkeustilanteen ajan.

Kiireellinen eläinlääkärinapu

Haminan, Virolahden ja Miehikkälän kiireellinen eläinlääkärinapu illalla, yöllä, viikonloppuna ja pyhäpäivinä hoidetaan yhteistyössä Kotkan ja Pyhtään kanssa. Virka-ajan ulkopuolella päivystävä eläinlääkäri on tavoitettavissa arki-iltaisin klo 16-08 sekä viikonloppuisin/pyhäpäivinä numerosta 0600 14499.
Päivystyspuhelin on maksullinen.

Puhelun hinta
klo 08-22 2,04€/min + ppm
klo 22-08 4,06 €/min + ppm

Päivystyspaikat:

Päivystyspaikka vaihtelee sen mukaan, kuka eläinlääkäreistä on päivystysvuorossa.
Pyhtää: Alatie 108 E, Heinlahti
Hamina: Teollisuuskatu 16 B, Hevoshaka
Virolahti: Mäkitie 2 B, Virojoki
Miehikkälä: Hauhiantie 1, Miehikkälä, Huom! toistaiseksi Virolahden eläinlääkärin tiloissa!

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa vaativille eläinten sairastapauksille, ei kroonisten eikä ei-akuuttien sairauksien hoitoa varten. Päivystyksessä annetaan ensisijaisesti ensiapuluonteista hoitoa. Puhelun perusteella eläinlääkäri arvioi hoidon tarpeellisuuden sekä kiireellisyysjärjestyksen. Jos eläinlääkäri ei pääse vastaamaan puhelimeen, yrittäkää soittaa uudelleen hetken kuluttua. Takaisinsoittopalvelua ei ole.

Haminan seudun ympäristötoimen alueella on vuorossa yksi päivystävä eläinlääkäri, joka hoitaa sekä suur- että pieneläinpotilaat. Pieneläimet hoidetaan eläinlääkärin omalla vastaanotolla (Hamina, Virolahti, Miehikkälä tai Pyhtää) ja suureläimet sairaskäynneillä. Pieneläimille ei tehdä kotikäyntejä.
Omistaja on vastuussa eläimensä hoidosta aiheutuvista kustannuksista, maksu suoritetaan paikan päällä joko kortilla tai käteisellä. Päivystysaikana käyntimaksussa ja toimenpidepalkkioissa on 50-100 % korotus. Eläinlääkärillä on oikeus periä peruuttamatta jätetyistä tai käyntipäivänä perutuista ajanvarauksista kunnaneläinlääkäritaksan mukainen käyntimaksu. Sovitun ajan peruuttaminen tehdään suoraan soittamalla eläinlääkärille.

Yhteystiedot:

Huom! Virolahden eläinlääkäri Tiina Lindholm on virkavapaalla 8.3.2021 – 17.6.2022. Miehikkälän eläinlääkäri hoitaa toistaiseksi Virolahden eläinlääkärin tiloissa molempien kuntien (Miehikkälä ja Virolahti) potilaat.

Miehikkälän kunnaneläinlääkäri vs
Janni Jäske
Mäkitie 1 B, 49900 Virolahti
(Hauhiantie 1, 49700 Miehikkälä)
0400 255 596

Virolahden kunnaneläinlääkäri, virkavapaalla 8.3.2021 – 17.6.2022
Tiina Lindholm
Mäkitie 1 B, 49900 Virolahti
0400 150 840

Haminan kaupungineläinlääkäri
Tuire Tuukkanen
Teollisuuskatu 16 B, 49400 Hamina
040 199 1437

Valvontaeläinlääkäri
Anne Timonen
040 1991 538
anne.timonen@hamina.fi

Riistaeläimet ja luonnonvaraiset eläimet

Riistaeläimiä ja muita luonnonvaraisia eläimiä koskevissa asioissa tulee ottaa yhteys Kymen Riistanhoitopiiriin.