Miehikkälän kunta

Salo-Miehikkälä

Salo-Miehikkälä sijaitsee Miehikkälän kunnan länsilaidalla aivan Haminan kaupungin rajalla. Matkaa Miehikkälän kirkonkylään on 16 km, Virojoelle 18 km, Vaalimaalle 25 km ja Haminan keskustaan 27 km. Salo-Miehikkälässä on kaksi järveä, Vallanjärvi sekä Hulkkianjärvi (kuvassa).

Kylän seurantalo on monien tapahtumien ja harrastusten keskus. Paikka tarjoaa hyvät puitteet erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen aina pienistä perhejuhlista jopa 200 henkilön juhliin. Seurantaloa hallinnoi urheiluseura Salonpojat. Salonpoikien lisäksi aktiivista järjestötoimintaa tarjoaa Salo-Miehikkälän metsästysyhdistys sekä Salo-Miehikkälän Martat ry.

Jatulintarha

Miehikkälän kunnan rajojen sisällä sijaitsee kuusi jatulintarhaa, joista yksi Salo-Miehikkälässä. Jatulintarhat ovat sokkelokiveyksiä, joissa kulkee yksi tai useampia polkuja rakennelman reunalta sen keskelle. Jatulintarhojen ikää ei tunneta täsmällisesti, mutta Suomen jatulintarhat on määritelty aikavälille 1200 – 1700 jKr. Perimätieto kertoo jatulintarhoissa kulkemisen tuovan onnea ja suojaa. Niitä on ilmeisesti käytetty myös leikkipaikkoina.

 

Salo-Miehikkälän omat kyläsivut