fbpx
Miehikkälän kunta

Muurola

Muurolan asuttivat 1500-luvulla Muuroset ja Ruopat. Kylä sijaitsee aivan Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan rajalla. Matkaa Miehikkälän kirkonkylään on 16 km, Haminaan 60 km ja Taavettiin 20 km. Kylän maisemaa halkoo Vaalimaanjoen latvavesistö.

Joen myötä Muurolaan ovat löytäneet tiensä ihmiset jo esihistorialliselta ajalta, joista todisteena ovat kylästä löytyvät kalliomaalaukset. Kylä sijaitsee mäkien ja vuorien ympäröivässä laaksossa, jonka näköalaa hallitsevat kylän pellot.

Kylän koillispuolella on Metsämuurosenkylä, joka luetaan osaksi Muurolaa. Kylän suurin järvi on Mettäisenjärvi, jonka rannalla sijaitsee pääasiallisesti alueen vapaa-ajan asunnot.

Kylässä toimii 1929 perustettu urheiluseura Vesa, viralliselta nimeltään Muurolan Vesa. Seura omistaa Muurolan seurantalon, jota on käytetty sota-aikana kenttäsairaalana. Seurantalo on vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin, jonka lisäksi nuoriso käyttää taloa urheilutoimintaan.

Muurolan Martat toimivat Suur-Miehikkälän Marttayhdistyksen alla.

Kylätoimikunta huolehtii Likolammella sijaitsevasta kunnan yleisestä uimarannasta, jossa sijaitsee myös kyläläisten grillikota.