fbpx
Miehikkälän kunta

Luovuus ja taide ovat jokaisen oikeus. Särmikäs ja rosoinen ITE-taide ilahduttaa ja on voimaannuttavaa sekä tekijälleen, että yleisölle. ITE tulee sanoista ”itse tehty elämä”. Se on tekijänsä näköistä omaleimaista ja rohkeaa taidetta, josta henkii taiteilijan henkinen vahvuus.

Miehikkälän Hauhian kylässä vaikuttanut Sylvi Hauhia oli varsin tuottelias ITE-taiteilija, jonka kipinä patsaiden tekoon syttyi jo lapsena. Sylvi nosti pihamaan vierestä kulkevasta joesta savea, josta hän työsti pienoisveistoksia. Tekeminen vei mennessään ja ajatus suuremmista patsaista alkoi itää. Ensimmäinen iso patsas oli betonista valmistettu karhu ja sitä seurasivat uittomiehet, jotka tänäkin päivänä puhuttelevat kulkijaa myllyn kupeessa.

Kaikki Sylvin teokset ovat ainutlaatuisia. Hauhian myllyn ja sen vieressä olevan talon pihapiiriä koristaa satakunta patsasta ja sisältä galleriasta löytyy valtava määrä pienoispatsasta. Aiheina ovat maatilan ja metsän eläimet, Sylville rakkaat ihmiset, linnut, urheilijat, iskelmälaulajat ja satuolennot.

Galleria sylvin kesän 2022 aukioloajat seuraavina ajankohtina klo 11-15:
18-19.6. 
2-10.7. 
16-17.7. 
23-24.7.

Galleriaan on vapaa pääsy (vapaaehtoinen kannatusmaksu). Aukiolopäivinä kävijöitä palvelee pop up kahvila. Kahvilassa ja Hauhia-paitamyynnissä käteismaksu.

Myllyn lähellä ja tien varressa oleviin patsaisiin voi tutustua milloin vain. Asuintalon pihalla oleviin patsaisiin voi tutustua talonväen ollessa paikalla.

Hauhian mylly on Hauhiankoskeen rakennettu vesimylly vuodelta  1881. Myllyssä on pieni kesäkahvila ja myllymuseo.  Museossa voi omistajalta kuulla tarinoita myllyn historiasta ja elämästä ennen vanhaan.

Myllyltä on mahdollisuus vuokrata Vaalimaanjoelle soutuvene ja  kanootti. Myös onkiminen ja viehekalastus on mahdollista, samoin uinti. Polkupyöriä voi vuokrata läheiseltä Salpalinja-museolta.

Vierailijoiden toivotaan ottavan huomioon muutama asia: kunnioitetaan asukkaiden yksityisyyttä, noudatetaan erityistä varovaisuutta tiealueella ja otetaan huomioon muut tiellä liikkujat, pysäköidään vain merkityille paikoille.

Gallerian ja myllyn osoite on Hauhiantie 340, 49700 Miehikkälä.

Ota yhteyttä:

Markku Hauhia
p. 050 506 1972
markku.hauhia@icloud.com
www.hauhia.fi