fbpx
Miehikkälän kunta

Luovuus ja taide ovat jokaisen oikeus. Särmikäs ja rosoinen ITE-taide ilahduttaa ja on voimaannuttavaa sekä tekijälleen, että yleisölle. ITE tulee sanoista ”itse tehty elämä”. Se on tekijänsä näköistä omaleimaista ja rohkeaa taidetta, josta henkii taiteilijan henkinen vahvuus.

Miehikkälän Hauhian kylässä vaikuttanut Sylvi Hauhia oli varsin tuottelias ITE-taiteilija, jonka kipinä patsaiden tekoon syttyi jo lapsena. Sylvi nosti pihamaan vierestä kulkevasta joesta savea, josta hän työsti pienoisveistoksia. Tekeminen vei mennessään ja ajatus suuremmista patsaista alkoi itää. Ensimmäinen iso patsas oli betonista valmistettu karhu ja sitä seurasivat uittomiehet, jotka tänäkin päivänä puhuttelevat kulkijaa myllyn kupeessa.

Kaikki Sylvin teokset ovat ainutlaatuisia. Hauhian myllyn ja sen vieressä olevan talon pihapiiriä koristaa satakunta patsasta ja sisältä galleriasta löytyy valtava määrä pienoispatsasta. Aiheina ovat maatilan ja metsän eläimet, Sylville rakkaat ihmiset, linnut, urheilijat, iskelmälaulajat ja satuolennot.

Avoinna klo 10-15 kesällä 2021:
12.-13.6.
19.-20.6.
3.-4.7.
10-11.7.
17.-18.7.

Aukiolopäivinä kävijöitä palvelee pop up kahvila Jalta ja tunnelmaa luo haitarillaan Merja Maaskola (klo 11-14, ei 11.7.). Kahvilassa ja Hauhia-paitamyynnissä käteismaksu.

Myllyn lähellä ja tien varressa oleviin patsaisiin voi tutustua milloin vain. Asuintalon pihalla oleviin patsaisiin voi tutustua talonväen ollessa paikalla.

Galleriaan on vapaa pääsy (vapaaehtoinen kannatusmaksu).
Gallerian osoite on Hauhiantie 340, 49700 Miehikkälä.

Vierailijoiden toivotaan ottavan huomioon muutama asia: kunnioitetaan asukkaiden yksityisyyttä, noudatetaan erityistä varovaisuutta tiealueella ja otetaan huomioon muut tiellä liikkujat, pysäköidään vain merkityille paikoille.