Miehikkälän kunta

Sähköinen Pyydä apua -palvelu lapsiperheille käynnistyy

Kymenlaaksolaiset lapsiperheet voivat jatkossa entistä helpommin pyytää apua ja tukea omaan, perheenjäsenen tai muun läheisen tilanteeseen sähköisesti. Uusi sähköinen yhteydenottolomake löytyy Kymsoten verkkosivuilta.
Uusi matalan kynnyksen palvelu auttaa, kun ei oikein tiedä, mistä apua pitäisi hakea. Apua voi kysyä myös nimettömänä. Palvelua ei ole tarkoitettu kiireellisiin tilanteisiin.

Sähköinen yhteydenottolomake löytyy Kymsoten verkkosivuilta osiosta Lasten, nuorten ja perheiden palvelut:
www.kymsote.fi/fi/Palvelut/Lasten%2C-nuorten-ja-perheiden-palvelut/c/lasten-nuorten-ja-perheiden-palvelut

Sivulle pääset tästä.

Uusi palvelu auttaa, kun lapsi, nuori tai perhe ei tiedä, mistä apua voi hakea tai miten palveluun hakeudutaan. Kuormittavassa elämäntilanteessa apua kannattaa pyytää mahdollisimman pian. Asioiden kulkuun voidaan yhdessä vaikuttaa.
Yhteydenottopyynnön voi jättää mihin vuorokauden aikaan tahansa. Pyydä apua -palvelu täydentää nykyisiä palveluita. Perheet voivat edelleen ottaa suoraan yhteyttä Kymsoten lasten, nuorten ja perheiden palveluihin, esimerkiksi äitiys- ja lastenneuvolaan, koulun oppilas- ja opiskeluhuoltoon tai perheiden sosiaalipalveluihin ja lastensuojeluun.
Pyyntöön vastaavat lasten, nuorten ja
perheiden kanssa toimivat ammattilaiset
Pyydä apua -palvelussa vastaavat Kymsoten lasten, nuorten ja perheiden palveluiden työntekijät. Vastaaja ottaa avunpyytäjään yhteyttä kolmen arkipäivän kuluessa joko sähköpostin tai puhelimen välityksellä. Tarvittaessa työntekijä voi perheen luvalla konsultoida muita asiantuntijoita. Yhteydenottopyynnöt käsitellään luottamuksellisesti.
Palvelua ei ole tarkoitettu kiireelliseen avuntarpeeseen. Silloin otetaan yhteyttä puhelimitse Kymsoten päivystysnumeroihin (www.kymsote.fi ja tämän tiedotteen lopussa).
Pyydä apua -palvelua kehitetään kymenlaaksolaisilta perheiltä ja työntekijöiltä saatavien kokemusten perusteella. Tavoitteena on, että perheet saavat entistä helpommin ja nopeammin tukea, kun sitä tarvitsevat.

Lisätietoja
Tarja Tammekas, projektipäällikkö
p. 040 703 7633, tarja.tammekas@kymsote.fi

Yhteydenotot kiireellisissä tilanteissa:
Hätätilanteessa soita 112
Päivystysapu p. 116 117
Sosiaali- ja kriisipäivystys Etelä, p. 040 509 5111
Sosiaali- ja kriisipäivystys Pohjoinen, p. 0400 533 595