Miehikkälän kunta

Puurakentaminen tulossa vahvasti Miehikkälän kuntastrategiaan

Miehikkälän kunnan strategiaprosessi vuosille 2018-2021 on parhaillaan käynnissä. Uuteen kuntastrategiaan on tulossa vahvoja linjauksia siitä, miten kunta pyrkii omalla toiminnallaan edistämään puurakentamista. Merkittävimmäksi linjaukseksi on suunniteltu sitä, että kaikissa uusissa kunnan omissa asunto- ja kiinteistöhankkeissa pyrittäisiin ensisijaisesti puu/hirsirakentamiseen.

– Puu- ja hirsirakentaminen on oikein toteutettuna hyvä ratkaisu ekotehokkaaseen, kestävään ja sisäilmaterveeseen rakentamiseen. Hirsiseiniin saadaan varastoitua hiilidioksidia jopa sadoiksi vuosiksi, joten siinä voidaan puhua myös merkittävästä ilmastoteosta. Kunta voi omalla esimerkillään näyttää suuntaa ja kannustaa puun käyttöön ensisijaisena rakennusmateriaalina. Kunnanjohtaja Ylönen toteaa.

–  Nykyään puhutaan paljon lähi- ja luomuruoasta. Miksi emme voisi myös rakentaa yhä enemmän ”luomutaloja”, joiden raaka-aineet tulisivat lähimetsistä? Ylönen kysyy.

Puu- ja hirsirakentamisen edistäminen on ollut jo aikaisemminkin huomioituna Miehikkälän strategisissa painotuksissa. Kunta on pyrkinyt edesauttamaan puu- ja hirsirakentamisen koulutuksen aloittamista ja osaamisen kehittymistä Kotka-Haminan seudulla, keskusteluissa mukana ovat olleet sekä Kotka-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä (EKAMI) että Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK). Miehikkälän uusi kuntastrategia on kunnanhallituksen ja -valtuuston käsittelyssä touko-kesäkuussa 2018.

Miehikkälä on yhteisöllinen ja ihmisläheinen maaseutukunta Kaakkois-Suomessa, lähellä Vaalimaan raja-asemaa. Kunta on viime vuosina investoinut laajasti kuntalaisten hyvinvointiin, josta esimerkkeinä hyvinvointikeskuksen peruskorjaus (2014), uudet yläkoulu (2014) ja alakoulu sekä kirjasto (2015) ja paloasema (2017). Miehikkälässä on parhaillaan käynnissä lähiliikuntapaikkahanke, jossa rakennetaan neljä uutta lähiliikuntapaikkaa vuosina 2017-2018. Kunnassa asuu 1996 ihmistä (31.12.2017).

Lisätietoja:

Arto Ylönen

Kunnanjohtaja

+358 50 349 9571

etunimi.sukunimi@miehikkala.fi