fbpx
Miehikkälän kunta

Miehikkälä +9, kiitos!

Otsikointi voisi viitata tämän päivän lämpötilaan Miehikkälässä. Siitä ei ole kuitenkaan nyt kyse vaan muuttoliiketilastoista. Miehikkälän kunnan kokonaisnettomuutto oli tämän vuoden 3. vuosineljänneksen aikana +9 asukasta. Vuosineljännes oli samalla myös kolmas peräkkäinen vuosineljännes, jolloin kunta oli muuttovoittoinen. Ainoat Kymenlaakson kunnat, jotka saivat muuttovoittoa 3. vuosineljänneksellä olivat Kaakon kaksikon kunnat, Miehikkälä ja Virolahti.

Miten olemme pystyneet kääntämään väestönmuutostrendin? En yritäkään väittää, ettei koronapandemialla ja turvallisen arjen tavoittelulla olisi osuutta asiaan sillä niillä varmasti on. Taustatekijöinä on kuitenkin myös monia syitä, jotka ovat muutoksen mahdollistaneet ja luoneet. Trendien muuttumisessa on kyse monien asioiden summasta. Kunnassamme olemme uskoneet vahvasti omaan tekemiseen ja näkemykseemme. Luottamushenkilöt ovat tehneet viime vuosina tärkeitä ja kalliita päätöksiä esim. uusia koulurakennuksia on rakennettu ja sisäilmaongelmaisia rakennuksia on jyrätty maan tasalle. Nämä päätökset ovat oivia esimerkkejä kuvastamaan kuntamme arvoja. Kunnanjohtajana voin olla kiitollinen ja hyvilläni siitä, että johdan kuntaa, jossa on viisaat ja tulevaisuuteen katsovat päättäjät, kiitos!

Haluan kiittää jokaista Kaakon kaksikon työntekijää siitä työstä, jota teette kuntiemme hyväksi joka päivä, kiitos! Haluan kiittää myös jokaista kuntalaista ja Miehikkälä-myönteistä ihmistä, kunnassa ja maailmalla, kunnan tunnettuuden ja ilmapiirin edistämisessä. Yhdessä luomme joka päivä edellytyksiä sille, että strategiamme vision mukaisesti ”Miehikkälässä on hyvä elää, yrittää ja kokea elämyksiä”. 

Lopuksi ajattelin vielä muistuttaa viidestä hyvästä syystä muuttaa Miehikkälään:

   • Terveet tilat
    • Huolehdimme tilojemme turvallisuudesta. Olemme investoineet viime vuosina mm. uusiin kouluihin, kirjastoon ja paloasemaan.
   • Lahja lapselle -raha, 10.000 €
    • Maksamme kuntaan syntyvälle/adoptoitavalle lapselle 1.000 €/vuosi 10. ikävuoteen asti. Tutustu lahjan sääntöihin.
   • Ensiasunnon hankinta-avustus, 4.000 €/talous
    • Kunta tukee asettumista kuntaan avokätisellä avustuksella. Tutustu avustuksen sääntöihin.
   • Laadukkaat omakotitalotontit
   • Sijainti. Sijainti. Sijainti.
    • Sijaitsemme keskellä kaikkea, meiltä pääset liikkumaan sujuvasti Etelä-Karjalaan, Pohjois-Kymenlaaksoon ja Etelä-Kymenlaaksoon. E18-moottoritie mahdollistaa turvallisen ja nopean liikkumiseen myös pääkaupunkiseudulle.

Annetaan hyvän pöhinän jatkua ja kuulua kauas, erään valtionpäämiehen sanoja mukaillen ”Make Miehikkälä Great Again!

Arto Ylönen
Kunnanjohtaja