Miehikkälän kunta

Kymenlaakson yhteinen tapahtumakalenteri uudistui 

Kymenlaakson yhteinen tapahtumakalenteri uudistui 

Koko Kymenlaakson yhteinen tapahtumakalenteri Kymenlaaksonyt.fi on uudistunut niin toiminnallisuuksiltaan kuin ilmeeltään. Kymenlaakson yhteistä tapahtumakalenteria ylläpitävät Kouvola, Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä. Mukana uudistamisen mahdollistajana on ollut Kymenlaakson liitto. 

 Kymenlaaksonyt.fi palvelee kaikkia tapahtumajärjestäjiä, jotka järjestävät tapahtumansa Kymenlaakson alueella sekä kymenlaaksolaisia, jotka etsivät alueen tapahtumia. Myös matkailijat ovat tärkeä kohderyhmä. Uudistuksessa tapahtumakalenterin ulkoasua on selkeytetty ja hakutoiminto on nyt entistä parempi. Uutta on mahdollisuus etsiä tapahtumia kartasta. 

 Kaikenlaiset tapahtumat voi ilmoittaa kalenteriin

 ”Uudistus automatisoi tapahtumien tuontia. Aiemmin Lippu.fi:n tapahtumat löytyivätkin jo kalenterista. Nyt saamme tapahtumat myös Ticketmaster.fi ja Tiketti.fi -palveluista, joten kalenterista löytyy entistä enemmän alueen tapahtumatarjontaa”, iloitsee Kouvolan yhteyspäällikkö Anne Käki. Samalla myös monen tapahtumajärjestäjän työ helpottuu, kun tapahtumia ei tarvitse ilmoittaa useaan kalenteriin.

 Kymenlaaksonyt.fi-kalenteriin voi ilmoittaa lähes minkä tahansa tapahtuman. Kunnat toivovatkin, että mahdollisimman moni tapahtumajärjestäjä ilmoittaisi jatkossa tapahtumansa, ja kalenterista tulisi ensisijainen paikka tapahtumien hakemiseen. 

 ”Elokuvat jäävät tällä hetkellä suurilta osin pois, koska ne löydetään jo hyvin, mutta toivoisimme erityisesti pieniä tapahtumia ja liikunta- ja urheilutapahtumia lisää. Seurat voivat ilmoittaa esimerkiksi alkavia kursseja”, Käki vinkkaa.

 Tapahtumat löytyvät edelleen myös kuntien verkkosivuilta

 Kymenlaaksonyt.fi:tä ylläpidetään hyvässä yhteistyössä Kymenlaakson kuntien kesken. 

”Ylläpitoon osallistuvat pääasiassa kuntien viestintäammattilaiset”, kertoo Kotkan viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiina Puhakka

 Yhteinen tapahtumakalenteri ei ole ideana uusi. Kalenteri julkaistiin ensimmäisen kerran kehitysyhtiöiden, Cursorin ja Kinnon vetämän hankkeen tuloksena vuonna 2016. Kymenlaaksonyt.fi siirtyi kokonaan kuntien ylläpidettäväksi 2021. 

 ”Kymenlaaksolaisille on haluttu tarjota yhteinen kanava tapahtumien ilmoittamiseen, hakemiseen ja löytämiseen. Lisäksi Visit Kotka-Hamina ja VisitKouvola hyödyntävät edelleen kalenteria, sillä ne saavat poimittua matkailijoille sopivat tapahtumat kätevästi omiin kalentereihinsa. Tapahtumia voi ilmoittaa kuten ennenkin molempiin tai vain toiseen kalenteriin tapahtumasta ja sen kohderyhmästä riippuen”, Puhakka valaisee. 

 Kymenlaaksonyt-kalenteriin ilmoitetut tapahtumat nousevat automaattisesti kuntien verkkosivujen etusivulle tapahtuman sijainnin mukaan. Lisäksi kunnat nostavat entiseen tapaan tapahtumia esiin myös omilla somekanavillaan.

 

Kymenlaaksonyt kalenteriin