fbpx
Miehikkälän kunta

21082021

Tämän blogitekstin otsikon numerosarja viittaa elokuiseen lauantaihin, jolloin sain toisen koronarokoteannoksen. Minulle tuo päivä merkitsi lupausta paremmasta huomisesta ja monella tavalla kevyemmästä arjesta. Rokotekattavuus on Suomessa jo onneksi varsin hyvällä tasolla. Nyt on hyvä aika viimeistenkin meistä hoitaa rokoteasiat kuntoon, jos niin ei vielä ole.

Viimeiset 1.5 vuotta ovat olleet itselleni monella tavalla opettavaisia. Se tunteiden ja tunnetilojen kirjo, mitä itse olen, ja varmasti moni muukin suomalainen on kokenut, on ollut valtaisa. Tunteet ja olotilat ovat vaihdelleet äärimmäisen myönteisistä todella negatiivisiin. Olen ollut välillä täynnä energiaa ja välillä taas kokenut olevani henkisesti täysin loppu ja riittämätön. Tunteet kuuluvat elämään ja olen itse omia tunteita miettiessäni oppinut paljon itsestäni ja elämästäni. Kukaan ei ole yli-ihminen, ei kunnanjohtaja eikä edes Suomen presidentti tai pääministeri.

Koronan aiheuttamiin tunnemyrskyihin olen törmännyt monesti erityisesti some-maailmassa. Uskon siihen, että kaikki ovat olemassa olevien tietojen valossa pyrkineet toimimaan parhaan kykynsä ja käsityksensä mukaisesti. Siitäkin huolimatta ministerit, johtavat ministeriöiden ja virastojen viranhaltijat ja muut päättäjät ovat saaneet lokaa ja törkyä niskaansa kohtuuttoman paljon. Keneltäkään heistä ei ole löytynyt kirjahyllystään ”Covid-19 for dummies” -tietokirjaa, jossa olisi ollut listattuina kaikki oikeat ja oikein mitoitetut toimenpiteet yhteiskunnassa pandemian aikana. Jälkiviisastelu on mielestäni aivan turhaa, emme voi palata ajassa taaksepäin.

Korona-aika on ollut meille kaikille yhteinen matka. Haluan kiittää kaikkia kuntalaisia, kuntiemme työntekijöitä ja luottamushenkilöitä, Kymsoten henkilöstöä ja viranhaltijoita, AVI:n ja THL:n sekä kaikkien muiden viranomais- ja yhteistyötahojen edustajia siitä, miten olette toimineet kuntamme ja yhteiskuntamme turvallisuuden puolesta. Nyt, kun koronatilanne on kohentumaan päin, muistetaan kaikki noudattaa vallitsevia hyviä koronakäytäntöjä, mutta muistakaamme ja uskaltakaamme myös elää!

Turvallista syksyä toivottaen,
Arto Ylönen
Kunnanjohtaja

Ps. Ajattelin, että tämä voisi olla viimeinen blogitekstini, joka liittyy keskeisellä tavalla koronaan. Seuraavissa blogiteksteissäni keskityn aivan muihin ajatuksiin ja mietteisiin.