Miehikkälän kunta

Lomakoti Villa Usvarinne 7 hlö

0400 836372/ Satu Suni

sunisatu@gmail.com

Keskuskuja 4, 49700 Miehikkälä

Lomakoti Villa Usvarinne 7 hlö

Tervetuloa viihtymään Miehikkälän kirkonkylän keskustaan, aivan lukuisien palvelujen äärelle.  Ympärillä aukenee kuitenkin aito maalaismaisema, sillä Villa Usvarinne sijaitsee suurella tontilla pellon laidassa. Maisemaa pellolle muistelevat niin talon entiset asukkaat kuin vierailijatkin. Usva tai vaikka auringon nousu pellon takaa tulee toivottavasti säilymään sinunkin muistoissasi!

Talon keskikerros sekä alakerran saunaosasto on nyt vieraiden käytössä. Toisesta kerroksen makuuhuoneesta avautuu näkymä kauniille peltoaukealle itään ja siellä on makuupaikka kahdelle. Toisessa makuuhuoneessa on myös vuode kahdelle eli makuupaikkoja on yhteensä neljä. Lisäksi on saatavissa käyttöön yksi varapatja.

Syksyllä 2023 taloon on tulossa valokuitu.

Keittiöstä löytyy astianpesukone, jääkaappi, mikro, vedenkeitin, leivänpaahdin ja kahvinkeitin, samoin kuin perusastiasto kahdeksalle henkilölle.

Isosta olohuoneesta löytyy televisio sekä takka. Alakerran saunassa on puulämmitteinen kiuas. Lapsille on varattu kirjoja ja leluja.

 

Hinnat

Majoittumisen hinta on ensimmäiseltä henkilöltä 65 €/vrk. Seuraavilta henkilöiltä maksu on 20 euroa/vrk, alle 12 – vuotiailta 15 e/vrk. Alle 3 – vuotiaat majoittuvat maksutta.

Voit pyytää myös tarjouksen pidemmistä jaksoista itsellesi tai vaikka yrityksellesi.

Hintaan sisältyy varatut takka- ja saunapuut vierailun aikana, sijatut vuodevaatteet ja pyyhkeet, autokatospaikka kahdelle autolle

Voit ostaa loppusiivouksen hintaan 80 euroa. Muutoin oletan, että talo on jätetty perussiistiin kuntoon.

Jos tarvitset lukollisen autotallin vaikkapa pyörien, kanoottien tai moottoripyörien säilytykseen, se on sovittavissa; hinta 10 €/vrk (autotallissa myös vesipiste).

Mikäli tarvitsette käyttöönne vierailun aikana pyykinpesukoneen, pakastimen tai lataatte sähköautoa, ilmoitattehan tästä ennakolta.

Vierailusi yhteyteen voit myös pyytää tarjouksen majoitukseen liitettävästä hyvinvointikurssista ryhmällesi, aiheita esim.

  • Ajankohdan kukkakimppuja tai kransseja
  • Kevään istutusasetelmat
  • Kauden asetelma luonnonmateriaaleista
  • Hyvinvointia minulle tanssien ja venytellen

Etäisyydet ja yhteydet

Pääset perille näppärästi autolla, E18 moottoritieltä on matkaa vain 8 km Miehikkälän keskustaan. Voi tulla myös bussilla esim. Helsingistä, sillä pysäkiltä on vain muutaman sadan metrin kävelymatka.

Helsinki 186 km
Lappeenranta 65 km
Vaalimaa 12 km
Hamina 39 km
Tampere 324 km
Jyväskylä 252 km

Mitä voit tehdä vierailusi aikana?

Tekemistä löytyy niin kesällä kuin talvellakin. Kesällä ehdottomia vierailukohteita ovat Myllylammen ulkoilu- ja virkistysalue noin kahden kilometrin päässä, esteetön lähivirkistysalue Pitkäkosken ELVI noin 10 kilometrin päässä, kunnan erilaiset uimarannat ja Salpapolku.

Talvella lähimmät hiihtoladut lähtevät yleensä jo tontin alalaidasta. Maasto on tuossa pellon laidassa tasaista eli latu sopii aloittelevillekin hiihtäjille. Ympäristöstä löytyy muutoinkin kattava latuverkosto, johon voit tutustua mm. täällä http://kaakonkaksikkoliikkuu.fi/latuvaellus. Valaistu latu on Myllylammella, noin 2 km päässä. Luistelukaukalo- ja kenttä löytyy vastapäisen koulun pihalta.

Muutaman sadan metrin päässä on Toimintakeskus Rateva (Keskustie 5), mistä voi varata oman yksityisen uintivuoron tai käydä kuntosalilla. Altaalla on myös yleisövuoroja useamman kerran viikossa. Mikäli kaipaat ohjattua liikuntaa, niin katso myös liikuntaryhmien ohjelmat. Toimintakeskuksesta löytyy myös posti, matkahuolto ja kahvila. https://www.rateva.fi/ 200 m

Jos haluat levähtää välillä kirjojen ja lehtien parissa, Miehikkälän kirjasto palvelee toisella puolen tietä. 100 m

Seppälän lammastila – erilaisia lammastuotteita, tilausruokailut ym. https://www.seppalanlammastila.fi/ 1,1 km

Salpalinjamuseolta löytyy itse museon lisäksi mm. kahvila, museokauppa Rasla, vuokrattavia ulkoiluvälineitä ja lukuisa määrä eri pituisia retkeilyreittejä https://salpakeskusPalveluja:.fi/fi/salpalinja-museo_ala  2,8 km

Upea, 140 vuotias Miehikkälän kirkko ja kirkkopuisto sijaitsee noin 600 metrin päässä.

Palveluja lähistöllä, kävelymatkan päässä:

Ruokakauppa (Sale) -270 m
Pankkiautomaatti – 280 m
Osuuspankki- 350 m
Kampaamoja on kirkonkylällä kaksi (Julia ja Karhunpalvelus) – 300-500 m
Käsityöpuodista löytyy laaja valikoima miehikkäläläisiä käsitöitä ja leivonnaisia – 280 m https://miehikkalankasityolaiset.wordpress.com/contact/
Idänpellon kirpputori; kankaita, huonekaluja, vaatteita, astioita – 450 m
Työpaja/kirpputori – 600 m

Lähistöltä löytyy myös jotain erityistä, mm.

Valtakunnan raja – 14 km
Hauhian mylly, Galleria Sylvi – 4,4 km

Ja paljon muuta, tutustu vaikkapa seuraavien sivustojen kautta

https://www.visitkotkahamina.fi/visit-kohdehaku/

https://www.miehikkala.fi/

Huomioithan että

  • talossa pesutilat (sauna ja pesuhuone & pukuhuone) ovat talon alakerrassa eli majoitus ei sovi liikuntaesteisille.
  • talon keskeisen sijainnin ja lähistöllä olevan naapuruston vuoksi talo ei ole sopiva paikka äänekkäille juhlille
  • jos haluat majoittua metsän keskellä kaukana asutuksesta, tämä ei ole ehkä oikea valinta. Jos sen sijaan haluat nähdä rentoa maalaismeininkiä paikallisine palveluineen, tervetuloa tutustumaan