fbpx
Miehikkälän kunta

Yleisötapahtumien ja -tilaisuuksien järjestäminen 1.6.-31.7.2020

Miehikkälän kunta on huhtikuussa peruuttanut kesän yli 500 hengen yleisötapahtumat.  Pienempien tapahtumien osalta olen tehnyt operatiivisen linjauksen toukokuun alkupuolella käymieni keskustelujen pohjalta, että pienempiäkään yleisötapahtumia emme järjestä ainakaan vielä kesäkuun aikana. Linjausta tarvittiin rajoitusten muuttuessa 1.6. alkaen. Muuttuneet rajoitukset mahdollistivat Salpalinja-museon avaamisen yleisölle kesäkuun alussa. Tekemäni linjauksen nojalla peruimme esim. 6.6. Koko perheen päivän Salpalinja-museolla. Pahoitteluni siitä, että tekemäni linjauksen viestintä on ontunut niin, että Salpalinja-museolla 3.6. pidettäväksi suunniteltu yhteislaulutilaisuus jouduttiin siirtämään nopealla aikataululla ja tiedottamisella Miehikkälän kirkkoon.

Olen tällä päivämäärällä tehnyt viranhaltijapäätöksen yleisötapahtumista ja -tilaisuuksista 1.6.-31.7.2020. Kunta ei järjestä eikä kunnan tiloissa eikä niiden piha-alueilla järjestetä yleisötapahtumia eikä yleisiä kokouksia 1.6.-31.7.2020. Poikkeuksena edeltävään linjaukseen ovat Miehikkälän kesätorit, jotka järjestetään viikoittain 18.6.2020 alkaen. Toritapahtumien järjestelyt toteutetaan OKM:n ja THL:n ohjetta sekä yleisiä koronaohjeistuksia noudattaen niin, että koronatartuntojen riskit minimoidaan. Pyydän, että vieraillessanne kesätoreilla noudatatte teille annettuja ohjeita, ongelmien ilmetessä joudumme laittamaan toritapahtumat tauolle.

Valtioneuvosto on 6.5.2020 antanut periaatepäätöksen suunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi. Päätöksen mukaan kokoontumisrajoituksia on tarpeen edelleen asettaa ainakin 31.7.2020 saakka. Aluehallintovirasto on 19.5.2020 antanut tartuntatautilain 58 §:n mukaisen päätöksen, jonka nojalla kielletään kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50, mutta enintään 500 henkilöä, voidaan kuitenkin järjestää edellyttäen, että noudatetaan annettuja ohjeistuksia (OKM ja THL 14.5.2020).

Linjauksen tekeminen tapahtumien osalta ei ole yksioikoista vaan perustuu kokonaisharkintaan ja annettuihin ohjeisiin. Kuten blogikirjoituksessani jo koronaepidemian alkuvaiheessa (18.3.2020) kirjoitin, että voitte luottaa siihen, että teemme valmiusryhmässä työtä kuntalaisten terveys ja turvallisuus edellä. Siitä on kyse myös tässä tekemässäni linjauksessa. Mielelläni itsekin palaisin jo ns. normaaliin arkeen, mutta korona ei ole vielä poistunut yhteiskunnastamme. ”Turnausväsymystä” on koronakevään myötä kasautunut itsekullekin ja kärsimättömyys voi kenties nostaa jo päätään. Se ei saa kuitenkaan johtaa siihen, että unohdamme meille annetut ohjeet ja suositukset. Viestinnällisesti koronarajoitusten muuttuminen 1.6. alkaen on ollut haasteellista. Rajoituksia on suurelta osin vain muutettu, niitä ei ole purettu.

Toivon, että tautitilanne ja rajoitukset mahdollistaisivat jo loppukesästä ja syksyllä yleisötapahtumien ja -tilaisuuksien järjestämisen niin, että me kaikki voisimme niihin turvallisesti ja vailla huolta osallistua.

Turvallista ja hyvää kesää toivottaen,

Arto Ylönen
Kunnanjohtaja