Virolahden päiväkodit

Virojoen päiväkoti

Toiminnasta vastaa päiväkodin johtaja,
varhaiskasvatuksen erityisopettaja Erika Jokimies
Reemiläntie 4
49900 Virolahti
puh. 050 389 2116.
etunimi.sukunimi@virolahti.fi

Virojoen päiväkoti tarjoaa hoitopaikan 124 lapselle. Lasten ikä vaihtelee 10 kuukauden ja 8 vuoden välillä. Päiväkoti toimii kahdessa toimipisteessä. Virojoen päiväkoti toimii Reemiläntie 4:ssä ja esiopetusryhmät Tivoli koulujen läheisyydessä ent. opettajien asuntolan 1. ja 2. kerroksessa, osoitteessa Rantatie 5 b. Vuororyhmä Karuselli on siirtyy 1.8.2017 alkaen osoitteeseen Yhdystie 10 as. 3.

Päiväkodissa on viisi ryhmää: pienten (alle 3-vuotiaiden) ryhmä Puput, leikki-ikäisten (2-4 v.) Hattarat, ja Leijonat (4-5 v.) ja vuororyhmä Karuselli sekä esiopetusryhmä Tivoli.

Päiväkotitoiminta on alkanut Virojoella jo vuonna 1983 talossa, jossa nykyään toimii neljä ryhmää (Puput, Hattarat, Karuselli ja Leijonat). Päiväkodin peruskorjaus valmistui heinäkuussa 2006. Päiväkodin tilat sijaitsevat kolmessa kerroksessa, joista kahdessa ylimmäisessä toimivat lapsiryhmät. Kellarikerroksessa sijaitsevat johtajan toimisto, sauna, henkilökunnan sosiaalitilat, keskusvarasto ja siivouskeskus. Joka ryhmällä on omat ryhmätilat. Lisäksi ylimmässä kerroksessa on sali, joka on kaikkien käytettävissä. Päiväkodilla on jakelukeittiö, jonne ruoka tuodaan Villinrannan palvelukeskuksen keittiöstä.

Päiväkodin pihalla lapsilla on rauhallinen leikkipiha, jossa on mahdollisuus keinua, laskea liukumäkeä, kiipeillä, leikkiä hiekkalaatikolla ja leikkimökissä, juosta sekä liikkua ja leikkiä oman mielikuvituksen mukaan. Lisäksi päiväkodin lähiympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet retkeilyyn ja liikkumiseen.

Puput ovat alle 3v ja heidän ryhmässä korostuu:
”Lämpöisen ja turvallisen yhdessäolon kautta tapahtuvaa oppimista sekä leikkimistä, syliä ja huumoria unohtamatta”

Hattarat on päiväkodin 2-4 v –ryhmä, jossa on 21 lasta. Hattaroiden toiminta kiteytyy sanoihin:
”Halia, hoivaa ja hupia Hattaroissa”

Leijonien toiminta-ajatus: ”Pyrimme tarjoamaan lasten ikään ja kehitykseen soveltuvaa oivaltamaan ohjaavaa elämyksellistä toimintaa. Opettelemme tasa-arvoa ja toisten kunnioitusta sekä rajoja positiivisessa hengessä.”

Osoite:
Reemilänie 4
49900 Virolahti

Virojoen päiväkodin vuororyhmä Karuselli on turvallinen ja kodinomainen hoitopaikka. Karuselliin on keskitetty Kaakon kaksikon yö- ja viikonloppuhoito. Kasvatamme lasta yhdessä vanhempien kanssa yhteisöllisessä ympäristössä elämänkunnioituksen ja elämänilon hengessä, leikkien, syliä, rakkautta ja rajoja unohtamatta.

Osoite:
Yhdystie 10 as. 3
49900 Virolahti

Puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet:

040 710 7325, Puput, pkvirojoki.puput(at)virolahti.fi
040 710 7326, Hattarat, pkvirojoki.hattarat(at)virolahti.fi
040 860 0545, Leijonat, pkvirojoki.leijonat(at)virolahti.fi
040 710 7328, Karuselli pkvirojoki.karuselli(at)virolahti.fi
040 710 7327, keittiö
040 710 7278, siistijä

Klamilan päiväkoti

Toiminnasta vastaa päiväkodin johtaja Tiina Lounatmaa
puh. 040 199 1930
etunimi.sukunimi@virolahti.fi

Häppiläntie 750
49860 Klamila
puh. 040 710 7333
pkklamila(at)virolahti.fi

Klamilan päiväkoti sijaitsee Virolahden länsiosassa Häppiläntien varressa, Klamilan kylässä. Päiväkoti aloitti toimintansa upouusissa tiloissa 2.1.2014. Päiväkodin lisäksi samassa rakennuksessa toimivat myös esikoulu ja Klamilan alakoulu.
Päiväkodissa on ryhmätilat kahdelle ryhmälle: pienten ryhmä Simpukat sekä isompien lasten ryhmä Meritähdet. Koulun puolella on iso liikuntasali sekä teknisentyön tila, jotka ovat myös päiväkodin käytössä. Koulussa on myös valmistuskeittiö, jossa valmistuvat päiväkodin ja esikoulun ruoat. Uudet tilat ovat käytönnölliset sekä ajanmukaiset. Valoisat huoneet, värikkäät tekstiilit ja kalusteet mahdollistavat mielekkään ympäristön niin lapsille kuin henkilökunnallekin.

Päiväkodin piha on suuri ja viihtyisä. Pihassa on erilaisia leikkivälineitä, jotka ympäröivän luonnon ohella houkuttelevat lapsia liikkumaan ja leikkimään.

Koko päiväkoti ja sen lähiympäristö toimivat oppimisympäristönä. Klamilan kylä ja sen lähialueet suhtautuvat positiivisesti päiväkotiin. Lämminhenkinen ilmapiiri turvaa lapselle päiväkodin arvojen mukaisesti turvallisen ja sallivan kasvupaikan