Miehikkälän kunta

Tiedote

Omenat voi kompostoida itse tai toimittaa jätehuollon palvelujen kautta käsiteltäväksi

Omenat voi kompostoida itse. Tautivapaiden omenien kompostointiin riittää puutarhajätteille tarkoitettu lämpöeristämätön komposti. Omatoiminen kompostointi on usein lompakon kannalta edullisin, ja ympäristönkin kannalta paras ratkaisu, kun autokuljetusta ei tarvita. Omenoiden kompostoinnissa tulee huolehtia siitä, että komposti ei houkuttele haittaeläimiä, esimerkiksi rottia.

Omenat voi kokeiluluontoisesti toimittaa Virolahti-Miehikkälä alueelta Oravakorven pienjäteasemalle kuukauden ajan. Omenoille on erillinen keräyslava. Lavalle ei saa jättää omenoiden kuljetukseen käytettyjä pusseja, säkkejä eikä muutakaan jätettä. Keräyspisteestä omenat  toimitetaan Vaahterikonkankaan biokaasulaitokselle käsiteltäväksi. Omenat otetaan vastaan maksutta.

Taloyhtiöissä, jotka kuuluvat biojätekeräykseen, voi pienen määrän omenoita laittaa biojäteastiaan, mikäli astiaan mahtuu ja astian paino jää alle 60 kg:n. On tärkeä muistaa, että jäteastian paino ei saa nousta liian korkeaksi, jotta jäteauton kuljettaja pystyy turvallisesti siirtämään ja tyhjentämään astian.

Jukka Tompuri
Pienjäteaseman hoitaja
050 3892 172