Miehikkälän kunta

Terveysaseman vastaanotot Miehikkälässä keskeytetään 29.4.–2.6.2024

2.4.2024 13:00:00 | Kymenlaakson hyvinvointialue

Vastaanottotoiminta keskeytetään henkilöstöpulan vuoksi.

Elimäen, Jaalan ja Miehikkälän terveysasemien vastaanotot suljetaan väliaikaisesti. Sulut alkavat kaikilla kolmella terveysasemalla 29.4.2024 ja päättyvät 2.6.2024. Tuona aikana terveysasemilla ei ole hoitajan, lääkärin, fysioterapeutin tai laboratorion vastaanottoa. Lisäksi Miehikkälän diabeteshoitotarvikkeiden jakelu siirretään sulun ajaksi Virolahden terveysasemalle. Syynä vastaanottotoiminnan väliaikaiseen keskeytykseen on henkilöstöpula.

Kaikki jo varatut ajat Elimäen, Jaalan ja Miehikkälän terveysasemille pyritään siirtämään muille terveysasemille. Ajan varanneisiin henkilöihin ollaan erikseen yhteydessä uuden vastaanottoajan sopimiseksi laboratoriota lukuun ottamatta. Laboratorio ilmoittaa ajan peruutuksesta tekstiviestitse, minkä jälkeen asiakkaan tulee varata uusi aika näytteenottoon itsenäisesti.

Henkilöstöpulaan pyritään vastaamaan myös muilla toimenpiteillä. Kyseisenä aikana terveysasemalla työskentelevät lääkärit eivät osallistu koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon. Järjestelyiden avulla koulu- ja opiskeluterveydenhuolto toimii kuitenkin normaalisti.