Tiedote vanhemmille varhaiskasvatuksen alkaessa

Varhaiskasvatuksen alkaminen
Varhaiskasvatuksen aloittaminen on uusi tilanne niin lapselle kuin vanhemmillekin. Varhaiskasvatuksen aloittamiseen ja hoitopaikkaan tutustumiseen kannattaa varata aikaa, jotta kaikki sujuisi mahdollisimman hyvin niin lapsen, perheen kuin hoitopaikankin kannalta. Samalla perheet ja henkilökunta oppivat tuntemaan toisensa. Varhaiskasvatuksen alettua voit rohkeasti kysyä lapsen päivän sujumisesta henkilökunnalta.

Vaatetus
Lapselle tulee olla vuodenajan ja sään mukainen sisä- ja ulkovaatetus, esimerkiksi kuravaatteet ja kumisaappaat. Repussa on hyvä olla yksi varavaatekerta. Vanhemmat huolehtivat lasten vaatehuollosta. Kuravaatteet voi esimerkiksi huuhdella iltapäivisin päiväkodin eteisessä ja ripustaa kuivumaan seuraavaa päivää varten. Kerran viikossa esim. perjantaisin se on hyvä viedä kotiin pestäväksi. Kaikki lasten vaatteet ja tavarat on syytä nimikoida. Vanhemmat toimittavat varhaiskasvatukseen vaipat ja tutit.

Unilelut
Lapsi voi halutessaan ottaa päiväkotiin mukaan unikaverin. Toivomme, että unikaveri voisi asua päiväkodilla ja pääsisi välillä kotiin pesulle. Unikaveriinkin on hyvä kirjoittaa lapsen nimi.

Ruokailut
Varhaiskasvatuksessa tarjotaan lapselle päivähoidon aikana ateriat. Pyrimme tutustumaan erilaisiin ruokiin ja maistamaan kaikkea. Lapsen allergioista ja erityisruokavaliosta tulee ilmoittaa varhaiskasvatuspaikan henkilökunnalle sekä toimittaa esim. neuvolan terveydenhoitajan tai lääkärin lausunto lapsen erityisruokavaliosta varhaiskasvatuspaikkaan.

Sairastaminen
Sairas ja toipilas lapsi hoidetaan kotona. Lapsen sairastamisesta tulee ilmoittaa hoitopaikkaan. Lapsen sairastuessa kesken hoitopäivän ilmoitamme vanhemmille.

Lapsen hakeminen ja tuominen
Vanhemmat tuovat ja hakevat lapsensa varhaiskasvatuksesta. Varmista aina, että joku henkilökuntaan kuuluvasta tietää lapsen tulleen hoitoon tai lähteneen kotiin.

Varhaiskasvatusaikojen ilmoittaminen
Lapsen varhaiskasvatusaika ilmoitetaan kirjallisesti varhaiskasvatusryhmään. Jos ajat vaihtelevat, ilmoittakaa seuraavan viikon ajat viimeistään edellisen viikon maanantaina klo 10 mennessä. Vuorohoidossa olevien lasten vanhempien tulee ilmoittaa oma työaikansa lapsen varhaiskasvatusaikojen yhteydessä. Jos lapsen varhaiskasvatusaika pysyy samana, riittää, että se on kerran ilmoitettu kirjallisesti ryhmään.