fbpx
Miehikkälän kunta

Kysely tapahtumiin liittyvistä tarinoista

Miehikkälän Pelimannipäivillä koulukeskuksen kentällä v. 1982. Yleisöä oli melkoisesti! Kuva: Miehikkälän museotoimen arkisto.

Kerro meille! – Kysely tapahtumiin liittyvistä tarinoista

Nyt kerätään juttuja ja tarinoita Kymenlaakson – niin myös Miehikkälän – alueen tapahtumista!

Kymenlaakson kylissä ja kunnissa riittää juhlia, markkinoita ja muita rientoja. Kotkan Meripäivät, Hamina Tattoo, Elimäen Pestoomarkkinat, Pyhtään saaristomarkkinat, Virolahden Arktika-päivät, Valkealan Elovalkeat, Miehikkälän Pelimannipäivät ja monet, monet muut. Oletko osallistunut paikallisiin tapahtumiin tai niiden järjestämiseen? Miten kaikki sujui? Mitä jäi mieleesi? Mitä jäit kaipaamaan?

Kymenlaakson kansankulttuuri- ja pelimannipäiviä ehdittiin järjestää Miehikkälässä yli 40 vuotta. Orivarsat on laskettu laitumelle aina kesäkuun alussa, Kreivinkalliolla tanssittu juhannuksena ja Kotiseutujuhliakin juhlittu lähes joka vuosi. Salpavaelluksella on Salpalinjan saloihin tutustunut Miehikkälässä ja Virolahdella muualta tulleita ja paikallisia jo 1990-luvulta alkaen. Tässä muutama esimerkki Miehikkälän tapahtumista.

Muistelot voivat olla lyhyitä tai pitkiä, tätä päivää tai välähdyksiä vuosikymmenten takaa. Voi kertoa pienistä tai suurista, edelleen jatkuvista tai jo taakse jääneistä tapahtumista.

Tapahtumat liittyvät vahvasti alueen paikallisidentiteettiin. Olethan mukana tapahtumiin liittyvien tarinoiden tallentamisessa!

Kysely on avoinna 1.6.–31.8.2022 osoitteessa www.kerromeille.net.

Jos vastaat mieluummin muuten kuin verkkokyselyssä, voit ottaa Miehikkälän tapahtumiin liittyvissä muistoissa myös yhteyttä suoraan museotutkija Armi Oinoseen, puh. 040 752 7770 tai armi.oinonen@miehikkala.fi.

Kysely liittyy Kymenlaakson museon, Poikilo-museoiden, Haminan kaupungin museoiden, Miehikkälän museotoimen, Verlan tehdasmuseon ja Suomen Puotimuseon yhteiseen Kerro meille! -hankkeeseen, jossa vuosittain vaihtuvalla teemalla kerätään muistitietoa Kymenlaaksosta. Aiempina vuosina aiheina ovat olleet nuoruus, metsäteollisuus ja muu teollisuus.

Lue inspiraatioksi Miehikkälän tapahtumia 1970-luvulla käsittelevä juttu!