fbpx
Miehikkälän kunta

Myllylammen lavatanssit

Arvoisa yleisö,

Minulla on ilo avata tänä iltana Miehikkälän kunnan juhlavuoden kunniaksi järjestettävät Myllylammen lavatanssit. Olen nyt myös aivan ensimmäistä kertaa Myllylammen lavalla. Kun mietin sitä mistä haluaisin Teille tanssiväelle tänään puhua, muistui minulle mieleeni viime vuoden kesä ja kautta aikojen toinen puhetilaisuuteni Miehikkälän kunnanjohtajana. Toimin silloin juhlapuhujana Kotiseutujuhlassa Kreivinkallion lavalla ja kaikki oli vielä minulle kunnanjohtajana aivan uutta; ihmiset, paikat, tapahtumat, kokoukset.

Kerroin silloin puheessani tuntojani Miehikkälästä ja siitä mitä ajatuksia ja mietteitä se itse kullakin kenties herättää. Mainitsin puheessani myös kuntalaisille rakkaan ”Muistojen Miehikkälä”-kappaleen ja mikä henki siitä kuulijalleen välittyy.

”Kesäiltaisin lavoilla tanssitaan, tangot ja valssit myös laulellaan.”

Musiikki ja lavatanssit ovat tärkeä osa Miehikkälän kunnan historiaa, mutta myös nykypäivää. Kuntaa ovat hienosti tehneet tunnetuksi mm. tangokuningas Reijo Taipale ja nyt viime vuosina aktiivisesti keikkaileva toinen tangokuninkaamme Jukka Hallikainen. Olen kunnanjohtajan urani aikana huomannut, että täällä on paljon musikaalisia ihmisiä ja useissa tapahtumissa musiikki on ollut suuressa roolissa. ”Muistojen Miehikkälä”-kappale tuli mieleeni myös sen vuoksi, että se toi mieleeni ensimmäisen tapaamiseni illan esiintyjän ja Restec Oy:n perustajan Tapio Taipaleen kanssa. Menemättä sen tarkemmin yksityiskohtiin, sain kuulla Tapiolta monia muistoja Miehikkälään liittyen. Samalla minulle myös välittyi vilpitön viesti siitä, että tämä kunta ei ole vain yksi kunta muiden kuntien joukossa. Sain myös kuulla hänen yrityksensä innostavan kasvutarinan; siitä miten pakettiautossa sijainnut yritystoiminta laajeni vuosien kuluessa siihen mittakaavaan suurkeittiölaitteiden saralla mitä se tätä nykyä onkaan. Tällaisia tarinoita tarvitsemme Miehikkälään lisää!

Mikä on yhteinen nimittäjä kaikilla menestystarinoilla, olipa sitten kyse yrittämisestä, musiikista, urheilusta tai ihan mistä tahansa muusta? Se on intohimo ja usko omaan tekemiseen. Toki poikkeuksiakin varmasti löytyy, kenties joillakin tietä menestykseen on ruokkinut kuuluisuuden halu tai puhtaasti raha. Haluan kuitenkin korostaa intohimon ja omaan tekemiseen uskomisen merkitystä tässä ajassa. Kunnanjohtajan näkökulmasta se on tärkeää myös kuntapolitiikassa: kunnan asioiden ja yhteisen edun ajamisessa. Jos emme usko siihen mitä teemme tai olemme, emme tule menestymään.

Näin puheeni lopuksi haluan kiittää kaikkia tahoja, jotka ovat osallistumisellaan ja panoksellaan mahdollistaneet tämän tapahtuman järjestämisen: Tapio Taipaletta ja Restec Oy:tä, Miehikkälän Osuuspankkia, Saivikkalan Kiistoa, Miehikkälän Vilkasta ja tietysti myös matkailu- ja markkinointisihteeriämme Niina Lahtelaa. Suuret kiitokset!

Toivotan kaikille Teille mukavaa ja musiikintäyteistä lavatanssi-iltaa!

Arto Ylönen
Kunnanjohtaja