Miehikkälän kunta

Miehikkäläläisten nuoruusmuistojen keruu 4.9.-30.11.2019


Kuva: Miehikkälän museotoimen arkisto

 

Kerro meille! on kymenlaaksolaisten museoiden yhteinen hanke, jossa vaihtuvalla teemalla kerätään muistitietoa Kymenlaaksosta. Vuonna 2019 teemana on Kylillä ja kulmilla – nuoruus Kymenlaaksossa.

Nuoriso on kaikkina aikoina tavannut toisiaan ja kokoontunut yhteen, vain kokoontumispaikat ja ajanviettotavat ovat muuttuneet. Mitä on olla nuori nyt tai 1950-1960-luvulla?

Kirjoita meille nuoruusmuistoistasi Miehikkälässä ja lähetä kirjoituksesi Miehikkälän museotoimelle. Mitä kaikkea siihen sisältyi? Mitä tehtiin ja missä kokoonnuttiin yhteen? Vietettiinkö aikaa ulkona urheilukentän kopilla, maitolaiturilla, Salen edessä tai kenties nuorisotalolla? Kävitkö tanssimassa tanssilavoilla tai kuuntelemassa bändejä keikkapaikoilla? Miten liikuttiin – kävellen, mopoilla, traktorilla? Osallistuitko jonkin yhdistyksen tai järjestön toimintaan? Millaisia nuoruuden muistoja, tapahtumia ja sattumuksia sinulla on Miehikkälästä?

Keruuseen voit osallistua kahdella tavalla (tai osallistua molempiin!):

  1. Vastaamalla Kymenlaakson museon verkkokyselyyn, ks. kerromeille.net. Se on karttapohjainen kysely nuorison kokoontumispaikoista. Vastaajat voivat olla mistäpäin Kymenlaaksoa ja miltä vuosikymmeneltä tahansa.
  2. Kirjoittamalla vapaamuotoisesti nuoruusmuistoistasi Miehikkälässä ja lähettämällä kirjoituksen Miehikkälän museotoimelle. Tarkemmat vastausohjeet tässä. Kaikenikäiset muistot ovat meille tervetulleita – myös nykyisten miehikkäläläisten nuorten kokemukset ja kuvaukset.

Lisätietoja nuoruusmuistojen keruusta:

Miehikkälän museotoimi, museotutkija Armi Oinonen, puh. 040 752 7770, armi.oinonen@miehikkala.fi
Kymenlaakson museo, tutkija Marja Salmijärvi, puh. 040 350 6367, marja.salmijarvi@kotka.fi