fbpx
Miehikkälän kunta

Kunnan tuki yrittäjille koronavirustilanteessa

Koronaepidemia on muuttanut yritysten ja yrittäjien toimintaympäristöä dramaattisesti. Epidemian johdosta Suomen Yrittäjät ja Kuntaliitto ovat julkistaneet yhteiset suositukset yrityksille ja kunnille koronakriisin ajaksi. Miehikkälän kunnanhallitus on käsitellyt suositukset kokouksessaan 23.3.2020 ja merkinnyt ne tiedoksi. Miehikkälän kunnan käytännöntoimenpiteet yritysten tukemiseksi tulevat noudattelemaan näitä suosituksia. Pyrimme tehdyissä ratkaisuissa noudattamaan tasapuolisuuden periaatteita. Annetut suositukset kokoavat mielestäni hyvin yhteen ne keinot, joita kunnissa voidaan käyttää yritysten tukemiseksi ja tilanteesta selviytymiseksi. Tilanteen yhteiskunnallisesta poikkeuksellisuudesta ja vakavuudesta huolimatta on kuitenkin muistettava kunnan rajalliset mahdollisuudet tukea yrityksiä ts. kunta ei ole pankki tai rahoituslaitos. Virolahden kunta on myös tänään tiedottanut omista tukitoimistaan yrityksille.

Cursor Oy:n yritysneuvojat ohjaavat ja opastavat yrityksiä toiminnasta koronavirustilanteen aikana. Yrityspalveluiden tiedotesivut löytyvät tästä. Olettehan aktiivisia ja ennakoivia yrityksenne tilanteen osalta.

Kaikkien ennusteiden mukaan Suomen koronaepidemia on vielä alkuvaiheessa ja tautitapaushuippu ajoittunee touko-kesäkuulle. Toivon, että etenkin normaaliolojen palauduttua osoitamme jokainen tukemme paikallisille yrityksille ja ostamme niiden tuotteita ja palveluita aktiivisesti. Tässä tilanteesta voi olla hankala nähdä mitään myönteisiä vaikutuksia, mutta ehkä kriisi saa meidät arvottamaan asioita eri tavalla ja esimerkiksi arvostamaan suomalaisen ruoantuotannon korkealle myös huoltovarmuuden näkökulmasta.

Arto Ylönen
Kunnanjohtaja